Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Diókrémes szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Tésztához:
» 60 dkg liszt4
» 4 dl tejföl
» 15 dkg margarin
» 2tojás
» 2 ek.cukor
» 1 csomag szalakálé
» 6 ek.rum a tésztát meglocsolni
» A krémhez:
» 3 tasak vaníliás pudingpor
» 9 dl tej
» 42 dkg porcukor
» 37 dkg darált dió
» 37 dkg margarin
» 4 csomag vaníliás cukor
» A mázhoz:
» 20 dkg étcsokoládé
» 2 ek.olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,három felé osztjuk,a tepsi hátán szép világosra sütjük,rácsra csúsztatva hűlni hagyjuk.
A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük.A pudingporokat a tejjel felfőzzük és folyamatosan kevergetve kihűtjük.Mikor teljesen kihűlt összekeverjük a cukros margarinnal és a dióval.
Az első lapot egy tálra tesszük és meglocsoljuk két evőkanál rummal,majd megkenjük a krém felével és beborítjuk a második lappal.Az előzőekhez hasonlóan járunk el..Ha már a harmadik lap is a helyén van,és meglocsoltuk a rummal ,pici vízzel felolvasztjuk a csokoládét,mikor teljesen sima belekeverjük a két kanál olajat.A sütemény tetejére simítjuk.Egy napig állni hagyjuk .Hosszúkás alakúra felvágjuk és minden darab tetejére egy negyed diót teszünk. A diót akkor is rátehetjük amíg a máz nem szilárdult meg,hogy ragadjon bele.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.29 15:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztát meglocsolni, tészta hozzávalóit, tepsi hátán, cukorral habosra, tejjel felfőzzük, cukros margarinnal, első lapot, tálra tesszük, krém felével, második lappal, előzőekhez hasonlóan, sütemény tetejére, napig állni, negyed diót, diót akkor, felolvasztjuk, összekeverjük, pudingporokat, összegyúrjuk, meglocsoltuk, belekeverjük, meglocsoljuk, folyamatosan, meglocsolni, margarinnal, étcsokoládé, hozzávalóit, csokoládét, csúsztatva, szilárdult, rátehetjük, beborítjuk, előzőekhez, kevergetve, felvágjuk, margarint, világosra, Diókrémes, Hosszúkás, felfőzzük, szalakálé, Tésztához, liszt4, tejföl, margarin, 2tojás, cukor, csomag szalakálé, tésztát meglocsolni, krémhez, tasak vaníliás pudingpor, tej, porcukor, darált dió, margarin, csomag vaníliás cukor, mázhoz, étcsokoládé, olaj,
Alufóliás harcsa
0 komment 5 ember kedveli
Virslis falatkák
0 komment 16 ember kedveli
Sörös tarja
0 komment 17 ember kedveli
Rakott padlizsán rizzsel
0 komment 3 ember kedveli
Tepsis rakott zöldség.
0 komment 6 ember kedveli
Káposzta saláta
0 komment 1 ember kedveli
Almás krémes ahogy én csinálom
0 komment 6 ember kedveli
Kati tészta
0 komment 16 ember kedveli
Sonkás kocka
0 komment 5 ember kedveli
Haraszt
1 komment 8 ember kedveli
Spagetti holland módra
0 komment 15 ember kedveli
Körözöttel töltött sajttekercs
0 komment 7 ember kedveli
Leveles túrós pogácsa
2 komment 14 ember kedveli
Töltött paradicsomkelyhek
0 komment 2 ember kedveli
Fahéjas-csokis tobozkeksz
0 komment 1 ember kedveli
Sült banán (ahogy én készítem)
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.